Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új számviteli szabályok az államháztartás számvitelében

2013.01.14

Jó ha a költségvetési szerv, a központi kezelésû elõirányzat, a fejezeti kezelésû elõirányzat, az elkülönített állami pénzalap és a társadalombiztosítás pénzügyi alapja kezelõ szerve, az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 3. § (1) bekezdésében meghatározott tulajdonosi joggyakorló szervezet, továbbá törvény által a tulajdonosi jogok gyakorlására feljogosított szervezet (a továbbiakban együtt: tulajdonosi joggyakorló szervezet), valamint a helyi önkormányzat, nemzetiségi önkormányzat, társulás, térségi fejlesztési tanács vezetése, gazdasági szervezete ismerkedik az új államháztartási számviteli renddel, amelyet a Magyar Közlöny 6. számában 2013. január 11.-án megjelent a 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet tartalmaz.

Szerencsére a jogszabály elõírásai 2014. január 1-től alkalmazandók, így a 2013. évre vonatkozó beszámolási kötelezettséget még a 2013. december 31-én hatályos szabályok szerint kell teljesíteni.

Az új rendelettel egyidejűleg hatályát veszti az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 249/2000.(XII. 24.) Korm. rendelet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.